Stolllift på Vallåsen full medn människor i färgglada vinterkläder med skidor och stavar redo för skidåkning.
Foto: Vallåsen

Vallåsen - Sveriges sydligaste skidanläggning

Precis på gränsen mellan Halland och Skåne, utmed Hallandsåsens norrsida, ligger Vallåsen. Hit vallfärdar danskar, skåningar och hallänningar för att öva upp sina vintersportstalanger på Sveriges sydligaste skidanläggning och är numera så populär bland danskarna att Vallåsen kallas för "danskarna hemmabacke".

Skrivet av Agneta Kristiansson
Agneta Kristiansson Skribent

I Halland är vi inte direkt bortskämda med snövita vintervyer som lägger sig för att stanna hela långa vintern. Så när längtan efter snö och skidåkning blir för stor är det tacksamt att Vallåsen har investerat i en egen snöfabrik som kan tillverka snö även vid plusgrader. Så nu hoppas man kunna garantera en vit jul och en lång skidsäsong. På Vallåsen finns både enkla nybörjarbackar, lite mer utmanande skidbackar och roliga funparks och om du är sugen på en liten paus finns både värmestuga, restaurang och grillplatser på området.

Bild på fyra stycken barn i skidkläder, hjälm och skidglasögon mitt i skidbacken.
Vackra vintervyer i Vallåsens skidbackar. Foto: Vallåsen

Många åker hit för att testa barnens skidglädje, för att njuta vinterväder eller helt enkelt för att damma av skidkunskaperna utan att behöva åka till fjällen eller alperna. Vallåsen erbjuder 11 backar i blandad svårighetsgrad som varierar mellan färgerna grön, blå och röd. För den som gillar att hoppa och göra trick så finns här en park med både hopp och rails.

Om du inte har egna skidor eller snowboard är det enkelt att hyra allt du kan tänkas behöva på ditt skidäventyr för dagen och boka gör du enkelt hemma via mobilen eller om du hellre föredrar, väl på plats. Behöver skidtalangerna slipas, vill du bemästra en puckelpist eller lära dig åka lift så har Vallåsen en skidskola du kan anmäla dig till, både för den som vill åka i grupp eller ta privatlektioner, antingen du är barn eller vuxen, har mycket erfarenhet eller är helt färsk i dina skidtalanger.

😐 Vi hittar inte fler artiklar
😖 Något gick fel! Vi kan inte hämta fler artiklar.