Två personer står upp och paddlar med solnedgången i ryggen.
Fotograf: Ron Johansson

Testa Stand up Paddle board

Enklare än vågsurf, lugnare än Kitesurf och en annan dimension jämfört med att paddla kanot. Stand Up Paddleboard tar världen med storm och det är inte svårt att förstår varför. Den stabila brädan gör sig lika bra i blåst som när vinden har mojnat och det behövs inte mycket förberedelser för att få en mäktig naturupplevelse på vattnet.

Skrivet av Lisa Söderholm
Lisa Söderholm Redaktör och friluftsälskare

Paddla en sväng med familjen på havet, ge dig ut på långtur längs någon av Hallands åar eller surfa i småvågorna utmed stranden. Träna styrka, koordination, rörlighet och balans samtidigt som du får ett härligt och okomplicerat äventyr på SUP-brädan.

En man står på en Stand up Paddleboard medan hans son sitter på knä längst fram på brädan. Långt bort i horisonten syns Varbergs fästning.
Paddla Stand up paddleboard i VarbergFoto: Visit Varberg

Lär dig sup på fylleån

En av favoriterna är att Sup:a längs Fylleån. Börja i Snöstorp, strax öster om Halmstad och paddla sedan nedströms för att slutligen komma ut till havet. Längs ån växer grönskande träd med grenar som sträcker sig ut över vattnet och med lite god vilja kan man nästan föreställa sig att man befinner sig i en djungel. För dig som vill prova att Sup:a erbjuder Kite Kalle äventyr för både nybörjare och proffs. Även Suseån, Nissan, Himleån och hela havet funkar utmärkt för Sup.

Två personer står på en surfbräda och paddlar
Att paddla på Fylleån är ett populärt äventyr för hela familjen.Foto: Lisa Söderholm

Hitta lugnet på det öppna vattnet

Utmana balansen ytterligare genom att testa yoga på SUP-brädan. Lugna rörelser i kombination med öppet vatten ger en fantastisk naturupplevelse samtidigt som du bygger upp styrka, balans och smidighet. Det öppna vattnet gör att brädad är i ständig rörelse vilket ger extra bra träning för bålen.

😐 Vi hittar inte fler artiklar
😖 Något gick fel! Vi kan inte hämta fler artiklar.