En person i blå tröja cyklar längs havet.

Kattegattleden är årets cykelled 2018

Det är inte bara vi som tycker det är något alldeles särskilt med vår fina cykelled Kattegattleden. På cykel- & vandringsmässan i Utrecht i Nederländerna blev det nu klart att Kattegattleden är Årets cykelled 2018.

Skrivet av Lisa Söderholm
Lisa Söderholm Redaktör och friluftsälskare

Det är första gången någonsin en Svensk cykelled är nominerad i kategorin ”Årets cykelled” och det blev alltså första gången gillt för Kattegattleden som sträcker sig från Helsingborg i söder till Göteborg i norr. Konkurrensen var stenhård med Green Velo i Polen, The Meuse cycling route i Frankrike och ViaRhôna i Frankrike och Schweiz, men det är ändå Kattegattleden som juryn tycker är den allra finaste cykelleden.

Två personer cyklar på en cykelbana med havet i bakgrunden.
Kattegattleden är årets cykelled 2018Foto: Oskar Albrektson

Och ingen är gladare än vi för att fler får upp ögonen för vår fina led där havet nästan alltid är inom synhåll och upplevelserna avlöser varandra. Här är det aldrig långt till caféer, restauranger, gårdsbutiker, pensionat och härliga utflyktsmål. Cykla genom fiskelägen, fina städer och några av Sveriges allra vackraste stränder. Nästan 400 kilometer ren njutning. Välkommen till årets cykelled 2018 – Kattegattleden.

En person står med sin långfärdscykel och blickar ut över havet.
Passa på att stanna till och njuta av omgivningarna längs vackra Kattegattleden.Foto: Oskar Albrektson
😐 Vi hittar inte fler artiklar
😖 Något gick fel! Vi kan inte hämta fler artiklar.