Översikt över Halmstad Golfarena
Foto: Martin Siljegård

Halland - en golfupplevelse för alla sinnen

Att Halland är ett paradis för golfälskaren är något som är vida känt. Här ligger hjärtat i golfhuvudstaden Halmstad som hyser en av Sveriges bästa träningsanläggningar och som har stått värd för en av golfvärldens stora tävlingar, Solheim cup. Halland erbjuder en unik närhet till många förstklassiga banor där variationen av kust och inland gör golfresan extra spännande.

Skrivet av Agneta Kristiansson
Agneta Kristiansson Skribent

Att åka på golfsemester i Halland är att få ut lite mer av livet och semestern. Här bor du strategiskt med närhet till många golfbanor av hög kvalité samtidigt som här även finns ett rikt utbud av prisbelönta restauranger, spännande gårdsbutiker, bra boende, vackra stränder och mycket mer. Halland erbjuder helt enkelt en golfupplevelse för alla sinnen. När kroppen är trött efter en dag på golfbanan är det skönt att insupa havsluften på en strand, njuta kvällsmaten på en riktigt bra restaurang eller varför inte botanisera fritt bland halländskt mathantverk på en gårdsbutik nära dig.

Ett brett utbud av gårdsbutiker

Detta är ett landskap för alla smaker, här värderas de närodlade grödorna väldigt högt och gårdsbutikerna ligger hallänningarna varmt om hjärtat. Här möter de böljande åkrarna, djupa skog och salt hav. Utbudet av gårdsbutiker är lika brett som det är bra och oavsett om du letar efter nyskördade grönsaker, lokalt producerade drycker, halländsk ost eller nybakt bröd så kommer du hitta det du söker.

I Halland finns ett brett utbud av gårdsbutiker.
I Halland finns ett brett utbud av Gårdsbutiker som säljer närproducerad mat. Foto: Agneta Kristiansson

En strand för alla smaker

I Halland finns några av Sveriges bästa stränder och garanterat en strand för alla önskemål. Oavsett om du vill vara där det händer på en av Sveriges mest välbesökta stränder, ta med barnen till en barnvänlig långgrund strand eller om du hellre föredrar en promenad bland strandängar och klippor.

Två vuxna sitter i varsin solstol medan två barn spelar fotboll vid sidan om.
I Halland finns det några av Sveriges finaste stränder.Foto: Philip Liljenberg

Ett brett utbud av glass

I Halland finns ett brett utbud av glasscaféer, små tillverkare som varje dag gör sin egen glass samt Sveriges största glassfabrik som tillverkar glass på äkta grädde. Att glass är gott håller nog de flesta med om och kanske smakar det lite extra bra efter en aktiv dag på golfbanan.

En barnhand håller upp en strut med kulglass.
När du är i Halland kan du passa på att äta massa god glass.

Spännande matupplevelser och prisbelönta restauranger

I Halland är hela 15 restauranger med på listan över Sveriges bästa 2018 i restaurangguiden White Guide. Förutom enskilda restauranger vann även Falkenberg som första destination någonsin årets värt en resa. Här finns med andra ord alla möjligheter till fantastiska matupplevelser lagade med lokala råvaror, mycket passion och skaparglädje.

Tre personer ställer iordning maten inför servering.
På Stedsans in the woods lagas all mat över öppen eld.Foto: Skovdal Nordic

Havsnära camping

Kommer du till Halland med husbil eller husvagn finns här ett digert utbud av havsnära campingplatser, allt för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Du kan välja mellan att campa med havet som närmsta granne eller att ha stranden en behaglig morgonpromenad bort. Oavsett vilket så är havsnära camping en upplevelse utöver det vanliga.

Husbil på semester utmed hallands vackra kust.
Campa strandnära i Halland. Foto: Philip Liljenberg