Lisa Lemke står och rör i en röd gjutjärnsgryta

Lisa Lemke

Lisa Lemke är frilansande matkreatör och tv-kock och bor på Prästgården i Skrea backe utanför Falkenberg där hon driver Prostens Pizza.

Skrivet av Lisa Söderholm
Lisa Söderholm Redaktör och friluftsälskare

Det minsta man kan säga om Lisa är att hon jobbar med mat. Hon driver krog, är tv-kock, föreläser, inspirerar och har skrivit mängder av kokböcker både i Sverige och utlandet. Hon sysslar helt enkelt med allt som har med mat att göra och hon tycker själv att hon har världens bästa jobb.

”När jag flyttade ner var jag lite osäker på hur det skulle gå att jobba med mat här nere, men sen insåg jag ju att jag hamnat i center of the universe när det gäller mat. Det finns så enormt mycket bra mat här i Halland.”

Bild på ekologisk zucchini och andra grönsaker.
I Halland finns mängder av bra råvaror.Foto: Ron Johansson

Hon flyttade till Falkenberg för 11 år sedan och numera bor hon på Skrea Backe där hon driver den populära restaurangen Prostens Pizza. Förutom att laga mat är det bästa hon vet när det kommer vänner på besök så hon får visa upp sitt älskade Halland.

Jag älskar när jag får visa mina vänner allt det jag älskar med att bo här i Halland, och få se genom deras ögon hur magiskt det är här. Aldrig är jag så stolt Falkenbergare som då.

Bild på en pizza som är toppad med grönkål.
På Prostens Pizza i Skrea bjuder Lisa på romersk pizza med fina råvaror och oväntade kombinationer.Foto: Destination Falkenberg

”Den här delen av landet är inte ett sådant smultronställe jag vill behålla för mig själv, det är nämligen alldeles för bra för att inte dela med sig av.”

 

Tips från artikeln
😐 Vi hittar inte fler artiklar
😖 Något gick fel! Vi kan inte hämta fler artiklar.