Ett runt bröd är delat i fyra delar och ligger på ett mjölat bord.

Surdegsbröd och bullar på lokalproducerat mjöl

Strax utanför det lilla samhället Slöinge ligger Berte Qvarn. Kvarnen ligger längs Suseån och är idag Sveriges äldsta familjeföretag. I nästan 450 år har generationer av skickliga mjölnare fört arvet och hantverket vidare och varje år mals ungefär 35 000 ton spannmål i kvarnen.

Skrivet av Lisa Söderholm
Lisa Söderholm Redaktör och friluftsälskare

Strax utanför det lilla samhället Slöinge ligger Berte Qvarn. Kvarnen ligger längs Suseån och är idag Sveriges äldsta familjeföretag. I nästan 450 år har generationer av skickliga mjölnare fört arvet och hantverket vidare och varje år mals ungefär 35 000 ton spannmål i kvarnen. Trots att Berte Qvarn levererar sitt mjöl till hela Sverige har de i många år även levererat mjöl till bagare i Halland och kanske är det denna långa tradition av förstklassigt och lokalproducerat mjöl som gör att Falkenberg idag har några av Västsveriges bästa caféer och bagerier.

Solhaga stenugnsbageri

Ett stenkast från Berte Qvarn ligger Solhaga Stenugnsbageri. I den vedeldade stenugnen bakas surdegsbröd, bullar och andra bakverk med lokala råvaror. Med mästerliga bröd i mysig miljö har de belönats med bland annat White guide café flera gånger om.

Stålboms

Stålboms är ett av Falkenbergs äldsta konditorier och här serveras inte bara bullar, bakverk och tårtor. På sommaren förvandlas lusthuset i konditoriets lummiga trädgård till musikscen där några av Sveriges toppartister bjuder på grym stämning i ett somrigt Falkenberg.Grindarna står öppna och den lilla gångvägen leder fram till Stålboms konditori

Borgmästargården

På nyöppnade Borgmästargården vill man minska matsvinnet och ta vara på allt. Därför varierar sortimentet från dag till dag. Men oavsett vad som serveras kan du vara säker på att det bakats med omtanke, kärlek och lokala råvaror. På Borgmästargården är de så skickliga att de lyckats baka bästa kanelbullen och semlan i hela Västsverige.En somrig sallad serveras på Borgmästargårdens innergård.

😐 Vi hittar inte fler artiklar
😖 Något gick fel! Vi kan inte hämta fler artiklar.