Bild på blommor och grödor
Foto: Kristin Lagerqvist

Skördetid i Halland - två månaders matfest

Mellan 17 augusti och 6 oktober bjuder Halland in till landets längsta och mesta matfest: Skördetid i Halland. Under nästan två månader kan matälskare från hela landet förlänga semesterkänslan och njuta av regionens fantastiska matkultur. Skördetid i Halland erbjuder matmarknader, restaurangupplevelser, skördefester och mycket mer i härlig halländsk sensommarmiljö.

Skrivet av Lisa Söderholm
Lisa Söderholm Redaktör och friluftsälskare

Redan förra året lanserades Skördetid i Halland och i år är utbudet större än någonsin och erbjuder ett smörgåsbord av härliga upplevelser för den matintresserade.

Något för alla smaker

Under den nästan två månader långa skördefesten visar Halland hela sitt register som matdestination. Oavsett om du är vinentusiast och vill gå på vinprovning på Ästad vingård med mat i världsklass, eller hellre vill koppla av på en bohemisk matmarknad på Strömma farmlodge med countrymusik och gör-det-självkänsla, finns det något för dig.

färgstarka profiler är ambassadörer

Profilbild på Marina och Lisa
Marina Evertsson & Lisa Lemke är ambassadörer för Skördetid i Halland

Under Skördetid i Halland kommer tre personer sticka ut lite extra och verka som ambassadörer för festperioden. De tre är: Nashville-entusiasten och entreprenören Marina Evertsson på Strömma Farmlodge, matkreatören Lisa Lemke på Prostens Pizza och trädgårdsmästaren John Taylor på Tjolöholms slott. Var för sig är de ansvariga för varsitt större event under perioden.

Det bästa med Skördetid i Halland är att Halland har en sådan mångfald på en liten geografisk yta. Det gör det lätt att ta sig till alla de här fantastiska evenemangen och aktiviteterna.

För mer information och tips på vad som händer under Skördetid i Halland, gå in på: skördetidihalland.se

😐 Vi hittar inte fler artiklar
😖 Något gick fel! Vi kan inte hämta fler artiklar.