Flera personer står framför chililuckan där två av Señor Habaneros grundare delar ut smakprover av chilisåser.
Foto: Ron Johansson

Señorerna från Tvååker

60 hinkar egenodlad Habanero blev startskottet till Señor Habanero som består av Inge, Per-Anders och Lars som med humor, passion och kreativitet kokar chilisåser med förträffliga råvaror. Det som började som en hobby har utvecklats till succé och de pratar lite skämtsamt om en ödmjuk dröm om total världsdominans.

Skrivet av Lisa Söderholm
Lisa Söderholm Redaktör och friluftsälskare

60 hinkar egenodlad Habanero blev startskottet till Señor Habanero som består av Inge, Per-Anders och Lars som med humor, passion och kreativitet kokar chilisåser med förträffliga råvaror.

Det som började som en hobby har utvecklats till succé och de pratar lite skämtsamt om en ödmjuk dröm om total världsdominans. Chilin odlar de själva hemma i Tvååker och såserna kokar de på alla möjliga tider för att hinna med.

Flera personer står framför chililuckan där två av Señor Habaneros grundare delar ut smakprover av chilisåser.I Tvååker kokar Señor Habanero chilisåser.Foto: Ron Johansson

De kaller sig för The Chili Guerilla och såserna säljer de främst på olika matmarknader runt om i Halland och Sverige. Men produkterna finns att köpa på Suseå choklad & deli inne i Falkenberg.

Såserna varierar i styrka och även om chilin är stark är det viktigaste att det blir en spännande smakupplevelse och inte så starkt att själva upplevelsen blir förstörd.

Förutom chili och habanero har Señorerna från Tvååker en förkärlek för musik. Så de tipsar inte bara om vad de olika såserna  passar till utan varje sås får dessutom ett eget soundtrack så du vet vilken musik som passar bäst till respektive sås. Men största fokuset ligger trots allt på smakerna och att produkterna ska bjuda på både hetta och roligare mat. För som man säger i Swexicanska Tvååker – Barriga Llena, Corazón Contento – Full mage, lycklig i hjärtat.

😐 Vi hittar inte fler artiklar
😖 Något gick fel! Vi kan inte hämta fler artiklar.