Ett fat fyllt med vackra bakverk.
Foto: Linda Lomelino

Linda Lomelinos fika-roadtrip genom Halland

Tänk att vi har så många duktiga kreatörer och hantverkare i Halland! Linda Lomelino och Visit Sweden har gjort en fika-roadtrip genom Hallands vackra landskap där du får möta några av våra stjärnor.

Skrivet av Lisa Söderholm
Lisa Söderholm Redaktör och friluftsälskare

Följ med på Linda Lomelinos halländska fika-roadtrip. Genom vackert kustlandskap och fin natur fylls termosen med kaffe från Slöinge kafferosteri, och fikakorgen med vackra bakverk och bröd från Feldts, Borgmästargården, Kustbageriet & Danlarn.

Se filmen här:

Lindas roadtrip-stopp:

Vi är så otroligt stolta över alla våra duktiga entreprenörer i Halland – du möter några av dem i filmen. Här hittar du personerna och platserna som Linda besökte:

Kollage på fyra roadtrip-stopp.
Linda Lomelino besökte bland annat Feldts, Borgmästargården, Kustbageriet och Slöinge kafferosteri på sin roadtrip genom Halland. Foto: Linda Lomelino

Feldts bröd & konfekt, Halmstad

På My Feldts lilla hantverksbageri görs allt från grunden med naturliga ingredienser och råvaror. Bullar, surdegsbröd och hemkokta kolor fyller hyllor och väggar i det lilla bageriet. Här hittar du också My Feldts prisbelönta kokböcker och hennes illustrationer som finns på alltifrån kort och tygpåsar, till termosar och muggar.

Slöinge kafferosteri, Slöinge

I det gamla hotellet i Slöinge hittar du ett av Sveriges nyaste kafferosterier. Här sprider sig den ljuva doften av nymalet kaffe och du kan njuta av en kopp med gott samvete. Allt kaffe är nämligen ekologiskt odlat och upphandlat med så få mellanhänder som möjligt. Många av sorterna kommer dessutom från endast en gård, så kallad Single Estate.

Danlarn, Falkenberg

Strax utanför Falkenberg hittar du en av Sveriges allra största brödinfluencers. Bröd och bullar är hans passion och han använder sitt internet-space till att inspirera fler till att baka naturligt, hållbart och vackert. När han inte bjuder sina följare på recept, guider och funderingar håller han workshops i sin lilla bakstuido i Falkenberg.

Danlarn bakar bröd
Daniel Larsson har över 100 000 följare på instagram och är en av sveriges största brödinfluencers.Foto: Linda Lomelino

Borgmästargården, Falkenberg

Bullar, kakor och människor skapar en skön mötesplats i det mysiga caféet med gedigna möbler och fint porslin. På Borgmästargården vill man slänga så lite som möjligt så utbudet varierar från dag till dag beroende på säsong och vilka råvaror som finns för dagen. Men du kan vara säker på att allt är bakat med omtanke, kärlek och passion.

Kustbageriet, Varberg

Kustbageriet är ett av Hallands allra första hantverksbagerier. Här är croissanterna frasiga, bullarna saftiga och surdegen får jäsa så länge den behöver. Mjölet kommer från Limabacka kvarn i Väröbacka och utbudet består av allt ifrån baguetter och frukostfrallor till levain och danska rågbröd.

Linda Lomelino står framför Feldts bageri
Linda Lomelino tar med oss på en ljuvlig fika-roadtrip genom Hallands vackra landskap.Foto: Linda Lomelino
😐 Vi hittar inte fler artiklar
😖 Något gick fel! Vi kan inte hämta fler artiklar.