Ett myller av människor är på Rådhustorget i Falkenberg.
Foto: Falkenbergs matdagar

Falkenberg är Sveriges mest spännande mat-destination

Varje år delar restaurangguiden White Guide ut priser till Sveriges bästa caféer, främsta restauranger och största matupplevelserna. Och för första gången någonsin har en hel destination tagit hem ett av priserna. Falkenberg är årets "Värt en resa".

Skrivet av Lisa Söderholm
Lisa Söderholm Redaktör och friluftsälskare

Nu finns det ännu en anledning att åka till Falkenberg. Hela staden kammade hem segern i kategorin ”Värt en resa” av restaurangguiden White Guide. Och med alla kreativa matentreprenörer, mysiga caféer och unika restaurangupplevelser är det inte svårt att förstå varför.

Två runda pizzor är serverade på ett träbord.
På Lilla Napoli i Falkenberg är pizzorna fluffiga, spartanska och ljuvliga.Foto: Robin Söderholm

Ät napolitansk pizza på Lilla Napoli, njut av Damn Fine Social Dine på Köket, hälsa på hos Lisa Lemke på idylliska Prostens pizza eller ta del av hela härliga mat-destinationen under Falkenbergs matdagar. Åk på utflykt till vackra Solhaga stenugnsbageri, fika på ljuvliga Borgmästargården eller ät lunch på arnrika Stålboms konditori.

Motiveringen:

För att ha skapat en grogrund för entusiastiska matentreprenörer att utveckla en kreativitet som gjort staden till en spännande svensk restaurang-destination

Bild på bullar, kaffe och en bit paj.
Borgmästargården kombinerar goda bakverk och fin miljö.Foto: Borgmästargården

I Falkenberg är det alltid nära till bra mat och många av traktens restauranger och caféer har förstått det fina i att använda lokalproducerade råvaror. Så bli inte förvånad om grönsakerna odlats precis utanför dörren, mjölet levererats från kvarnen ett par mil därifrån eller om köttet kommer från gården intill.

😐 Vi hittar inte fler artiklar
😖 Något gick fel! Vi kan inte hämta fler artiklar.