Anton Hübner gillar att upptäcka naturen

Anton Hübner är Hallänningen som lämnade Sverige för Norge, men kom tillbaka och har återupptäckt hur fantastiskt det är i Halland.

Skrivet av Lisa Söderholm
Lisa Söderholm Redaktör och friluftsälskare

Naturen har alltid varit en viktig del för Anton och han tillbringar mycket tid i Hallands variationsrika landskap. Han cyklar mountainbike i djupa skogar, kör landsvägscykling på slingrande landsvägar och springer långdistans längs strand och kust.

Det bästa med Halland är kombinationen av hav och skog. Och att naturen är så lugnande.

Två barn sitter och äter varsin bulle.
Bullar från halländska Feldts är perfekta att ha med på utflykten.Foto: Oskar Albrektson
Det är inte bara cykling och löpning som gäller för Anton – naturen är också en viktig plats för avkoppling och lugn. Han tar ofta med familjen ut på små vardagliga äventyr för att släppa alla måsten och vardagens stress.

Jag gillar att låta barnens sinne för lek utvecklas utan färdiga leksaker. Det dröjer inte länge innan de hittar saker i naturen som sätter igång fantasin.

Två barn står på en stig och ska cykla iväg.
Att cykla i skogen är roligt för både stora och små.Foto: Oskar Albrektson

Det behövs inte mycket för att naturen ska bjuda på en spännande upplevelse. Att bygga en koja i en liten skogsdunge, gömma sig för vinden i en sanddyna eller leta upp det perfekta picknickstället blir ett lagom vardagsäventyr som varken kräver planering, kunskap eller avancerad utrustning.

”Det är så roligt att se glädjen hos killarna när de klarar en lite lurig stig med cyklarna, eller när de kan springa av sig bland mossa, träd och massa kantareller.”

En förälder står och kollar på sina två barn som leker med den gröna mossan.
Det finns massa spännande saker att upptäcka i de halländska skogarna.Foto: Oskar Albrektson

”Det viktigaste är att komma ut. Ta gärna med lite fika, för allt smakar så mycket bättre ute i skogen.”

Det spelar ingen roll om du har med dig bullar, kex och en flaska saft, eller om du hellre vill ta med stormköket ut och göra i ordning en kantarellmacka med svamp direkt från skogen. Att sätta sig ner, blicka ut över skogen och njuta av lugnet är enkelt, rogivande och helt gratis.

En vuxen och två barn har dukat upp picknick i grön mossa.
Det är något visst med att äta mitt ute i naturen.Foto: Lisa Söderholm
Tips från artikeln
😐 Vi hittar inte fler artiklar
😖 Något gick fel! Vi kan inte hämta fler artiklar.