Två barn står med varsin cykel i skogen.
Foto: Oskar Albrektson

Äventyr för stora och små

I Halland finns äventyr för hela familjen. Ta med barnen på får-safari eller höghöjdsbana högt upp bland träden. Testa äventyrlig hinderbana, åk zipline, rodel eller lär er mer om djur och natur på naturum Fjärås Bräcka.

Skrivet av Lisa Söderholm
Lisa Söderholm Redaktör och friluftsälskare

Mini-zoo & äventyrsbana i Vallarnas friluftsområde

En kort promenad från Falkenberg centrum ligger Vallarnas friluftsområde. Förutom en stor lekplats, parkourpark och fina förutsättningar för skateboard finns här också ett mini-zoo och äventyrsbana som är extra populär hos de mindre barnen. På Vallarnas mini-zoo kan du hälsa på höns, getter och grisar och inte långt därifrån ligger den äventyrliga hinderbanan där stockar och stubbar skapar spännande äventyr i fin natur.

Ett barn balanserar på en stock.
I Vallarnas friluftspark ligger en äventyrsbana där barnen kan utmana sig själva och varandra med att balansera på stockar och stubbar.Foto: Destination Falkenberg

Höghöjdsbanan Ullared

Höghöjdsbanan mitt i Ullared, är fullt av lianer, hinder, nät och klätterväggar. Att de ligger högt upp bland trädkronorna gör att det kittlar lite extra i magen.

En person klättrar uppe bland träden.
I Ullared ligger HöghöjdsbananFoto: Destination Falkenberg

Kungsbyggets Äventyrspark i Laholm

Mitt på Hallandsås ligger Kungsbygget Äventyrspark där du kan testa sommarrodel, zipline och Bungy Rocket. Adreanlin, hög höjd och snabb fart kombineras och blir ett spännande stopp för hela familjen.

En person i solglasögon och gul hjälm flyger fram i zipline. Han sträcker ut armarna i luften och ser ut över den gröna skogen.
Flyg fram i Kungabyggets Zipline.

Naturum Fjärås bräcka

På Naturum lär du dig mer om djur och natur och ofta arrangeras spännande temadagar för barn. Här är också perfekt för lättare vandring i makalös natur uppe på Fjärås Bräcka som skapades av inlandsisen för nästan 15 000 år sedan.

Naturum fjärås Bräcka med utsikt över Kungsbackafjorden
Naturum Fjärås Bräcka är ett populärt utflyktsmål för hela familjen.Foto: Visit Kungsbacka

Naturum getterön

Naturum Getterön är ett av Hallands mest besökta resmål. Men det är inte bara människor som gillar de vackra omgivningarna utan varje år kommer även tusentals fåglar som också tycker att det är något alldeles extra med Getterön.

Här får du lära dig om djuren, naturen, växter och massa annat spännande. Du kan också leta upp något av Naturums gömslen och spana på fåglar – utan att de märker dig. Kikare och fågelbok finns att låna, så utmana familjen och se vem som kan upptäcka flest Sädesärlor, Tofsvipor och Strandskator. Ta med dig lite matsäck och ge dig ut på upptäcktsfärd.

Översiktsbild på Naturum Getterön
Naturum Getterön är ett av Hallands mest besökta resmål.Foto: Mikael Johansson

Öströö Fårfarm i Tvååker

Öströö Fårfarm är omgiven av vacker bokskog med mängder av fina stigar och leder. Förutom massor av får finns här en mysig gårdsbutik med bra mat och fina ulliga produkter. I café Fårhagen får du korgen fylld med smörgåsar, hembakat kaffebröd och ekologiskt kaffe som du kan ta med ut på guidad lammsafari bland skuttande lamm och lurviga kossor.

Två får står på en äng och kollar in i kameran. I bakgrunden åker ett turist-tåg som dras av en traktor.
På Öströö Fårfarm kan du åka på LammsafariFotograf Adde
😐 Vi hittar inte fler artiklar
😖 Något gick fel! Vi kan inte hämta fler artiklar.