Porträttfoto av Erik Ruth framför en trävägg.

Eric Ruth

Erik Ruth är han som alltid är på jakt efter äventyr och sköna vibbar. Och det hittade han i Halland. Havet är en självklar del i lockelsen till Halland. När jag reser i världen så letar jag alltid efter ställen med sköna vibbar, vilket jag hittade i Varberg och det fick mig att komma tillbaka år efter år. Det var också den känslan som slutligen fick mig att flytta hit.

Skrivet av Lisa Söderholm
Lisa Söderholm Redaktör och friluftsälskare

Erik Ruth är filosofimagistern från Örebro som efter flera säsonger i fjällen köpte en surfbuss för att köra till Biarritz i franska Baskien. När han tog en paus i roadtrippen vid Apelviken hamnade han bredvid tio likadana surfbussar och där startade hans passion för den Halländska kusten. Sedan sju år tillbaka bor han i Varberg och driver företaget Nordic Surfers. Erik är bland annat drivande i den uppskattade festivalen Hallifornia.

När jag reser i världen så letar jag alltid efter ställen med sköna vibbar, vilket jag hittade i Varberg och det fick mig att komma tillbaka år efter år.

Erik är bland annat drivande i sommarfestivalen Hallifornia som varje år lockar tusentals människor till Varberg, Halland och havet. Och det var också lockelsen till havet som slutligen gjorde att han flyttade dit.

Tips från artikeln
😐 Vi hittar inte fler artiklar
😖 Något gick fel! Vi kan inte hämta fler artiklar.