Ett barn är under ytan och håller för näsan och kniper ihop ögonen.

7 tips för en regnig dag

Skrivet av Lisa Söderholm
Lisa Söderholm Redaktör och friluftsälskare

I Halland behöver du inte vara rädd för att vakna upp av ett ihållande smatter på fönsterrutan. En regnig dag är nämligen den perfekta dagen för en utflykt. Även om du inte orkar dra på dig regnstället och gummistövlarna finns det mängder av aktiviteter att hitta på.

1. Shoppa på Hede Fashion Outlet

På Hede fashion outlet hittar du det mesta du behöver. Strosa runt bland butiker med kläder, inredning och accessoarer från både nationella och internationella varumärken. Levis, Nike, Polarn & Pyret, Norrøna, Iittala och Le creuset är bara några av varumärkena som du hittar här. Även om gågatorna ligger under bar himmel behöver du inte vara rädd för regn. Dels finns det stora glastak där du kan söka skydd om det skulle regna, men den mesta tiden tillbringar du ändå inne i butikerna som ligger som på pärlband jämte varandra.

Två personer strosar fram på gågatan med kassar i händerna.
På Hede Fashion Outlet kan du fynda bland mängder av välkända varumärken.Foto: Hede Fashion Outlet

2. Hälsa på Bockstensmannen på Varbergs Fästning

På klippan Wardberg ståtar Varbergs fästning med anor från medeltiden och inne på borggården finns ingången till Hallands kulturhistoriska museum. Här sitter historian i väggarna och det finns spännande utställningar för alla åldrar. Förutom att lära dig mer om Hallands historia kan du också kolla på en av Europas bäst bevarade medeltidsmän, Bockstensmannen. Se skelettet, kläderna och ekpålen som han mördades med för 650 år sedan.

3. Fynda på världens största varuhus – Gekås i Ullared

Varför inte bege sig till världens största varuhus, Gekås i Ullared. Hit kommer varje år nästan 5 miljoner för att fynda allt ifrån leksaker och kläder till verktyg, inredning och hemelektronik. Genomsnittsbesökaren tillbringar nästan 5 timmar i varuhuset och det finns även mängder av andra butiker på området, så den som vill kan förbereda sig på en heldag med shopping i världsklass.

 1. Fyra glada personer har massa gula Gekåskassar i kundvagnarna.
  Gekås i Ullared är Sveriges största besöksmål

4. Design från nu och då på Rian designmuseum

På Rian designmuseum i Falkenberg kan du uppleva nyskapande design och folkkär formgivning. I de tillfälliga utställningarna visas allt ifrån industridesign och arkitektur till modedesign och konsthantverk. Passa på att testa den klassiska Falkenbergssmörgåsen i café hjärtat innan du går och bläddra i några av de fina design- och arkitekturmagasinen.

 1. En designutställning på Rian museum visar lampor, kuddar och andra interiördetaljer.
  På Rian designmuseum i Falkenberg hittar du nytänkande konst och folkkär formgivning.Foto: Rian designmuseum

5. Konst och pionjärer på Mjellby konstmuseum

Ett annat museum som är värt ett besök är Mjellby konstmuseum som ligger på de halländska slätterna, strax utanför Halmstad. Här finns inte bara en stor, permanent samling av konst-pionjärerna i Halmstadgruppen utan flera gånger per år kommer nya intressanta utställningar där utgångspunkten ofta ligger i genus, samhälle, normer och politik. Det finns också en kreativ verkstad för barnen.

6. Bada på äventyrsbad i Halmstad

När det regnar ute är det perfekt att bada inne. På Halmstad arenabad finns vattenrutschbanor, bubbelbad, hopptorn, vildforsar och massa annat roligt för hela familjen. Blir du sugen på fika så ligger det ett café i huvudentrén och där finns även en friskvårdsavdelning med gym.

 1. Ett barn är under ytan och håller för näsan och kniper ihop ögonen.
  Halmstad Arena Bad är roligt för hela familjen.

7. Upptäck teckningskonsten i Laholm

I Laholms gamla brandstation ligger nordens enda museum för teckningskonst. Teckningsmuseet är helt gratis och passar perfekt för hela familjen. Förutom spännande utställningar finns det också en populär tecknarateljé som är helt fri att använda och som verkligen bjuder in till att vara kreativ. I Teckningsmuseet i Laholm finns också Café Lagan, en butik med presentartiklar och Laholms keramikmuseum.

 1. Laholms teckningsmuseum ligger på en liten höjd med utsikt över Lagan.
  I Laholm ligger nordens enda museum för teckningskonst.Foto: Linus Lundberg
😐 Vi hittar inte fler artiklar
😖 Något gick fel! Vi kan inte hämta fler artiklar.