Person njuter i poolen på Falkenbergs strandbad.
Foto: Falkenbergs strandbad

Din guide till Hallands bästa spa

Upplev lugnet, njutningen och lyxen - långt ifrån den stressiga vardagen. I Halland har vi en lång historia av hälsa och välmående och längs Hallandskusten ligger några av Sveriges bästa spahotell.

Skrivet av Agneta Kristiansson
Agneta Kristiansson Skribent

Redan i mitten av 1900-talet öppnade de första hotellen vid havet och redan då låg fokus på avkoppling, hälsa och havets lugnande kraft. Unna dig en helg utan måsten och koppla av med lyx i fantastisk miljö, med Kattegatt utanför fönstret.

Thalassospa på Varbergs Kusthotell

Femtiotvå steg från havet ligger Varbergs Kusthotell. Kryp ner i ett tångbad med havsvatten från Kattegatt, testa Sveriges enda Thalassospa eller promenera längs den härliga strandpromenaden.

Två personer sitter i varsin fåtölj vid poolkanten och en person befinner sig i polen.
På Varbergs kusthotell finns Sveriges enda Thalasso-spa.Foto: Varbergs kusthotell

Upplev det bästa av asien på Asia spa

Mitt på torget i centrala Varberg ligger Varbergs stadshotell & Asia spa. Här har man skapat en helt egen värld av njutning med det bästa från Asien. Njut av stillhet, värme och sköna dofter. Boka in dig på en välgörande behandling, njut av de sköna baden eller prova på en stunds meditation.

En kvinna badar inomuspool med vacker utsikt över Varberg.
På Asia spa kan du njuta av den spektakulära utsikten över Varberg samtidigt som du kopplar av i badet. Foto: Asia spa

Avkoppling och eldrelax på Strandbaden

Där havet möter Skrea strand ligger Falkenbergs Strandbad. Hotellet har funnits sedan 1937 och sedan dess har människor kommit för att koppla av, njuta av stillheten och den vackra naturen. Strandbadens The Retreat Club är en plats för avkoppling med bland annat eldrelax, hamam och utomhusbastu.

Poolen ligger lugn och de inbjudande sofforna är tomma.
Koppla av och njut i Strandbadens The Retreat Club där luften alltid är 25 grader. Året runt.Foto: Falkenbergs strandbad

Naturnära på Säröhus

Uppe på Säröudde ligger Säröhus på en härlig plats mitt mellan hav och naturreservat. Med anor av badhistoria som går tillbaka till mitten av 1800-talet har Särö en härlig spahistoria att luta sig tillbaka på. Här kan du njuta av bad både inomhus och utomhus, dessutom finns det flera olika sorters bastu att välja mellan och här finns även fotbad, regndusch och isfontän för den modige.

Skymningsbild innifrån Säröhus inomhuspool med kristallampor i taket och upplyst pool.
Njut i den behagliga värmen i inomhuspoolen på Säröhus. Foto: Säröhus

Med utsikt över havet på Hotel Tylösand

Hotel Tylösand bjuder på upplevelser som överraskar och inspirerar. Här är det okej att skratta, umgås och ha roligt samtidigt som du njuter av lugnet och omgivningarna. Havet ligger precis utanför dörren och panoramavyn över sanddynerna gör att gränsen mellan inne och ute suddas ut.

Utsikt över sanddyner, havet och Tylön.
På Hotel Tylösand har du magnifik utsikt över havet.Foto: Pamela.se
😐 Vi hittar inte fler artiklar
😖 Något gick fel! Vi kan inte hämta fler artiklar.