Bild utifrån en julmarknad där två barn är på väg in genom en trädörr på en gammal lada av sten, uatnför finns julkransar.

Din guide till Hallands mysigaste julmarknader

Finns det något mysigare än julmarknader? Värmande eldar, juliga dofter och marknadsbodar fyllda med karameller, ostar, korvar och annat som hör julen till. Strosa runt bland hantverk, lokalproducerade råvaror och finfina klappar med en värmande glögg i handen. Kom i julstämning med någon av Hallands mysiga julmarknader.

Skrivet av Lisa Söderholm
Lisa Söderholm Redaktör och friluftsälskare

Ge dig ut i vinterhalland och besök någon av Västsveriges mest populära julmarknader eller välj någon av de lite mindre marknaderna där bodarna är färre, men julkänslan är minst lika närvarande. Oavsett vilken julmarknad du väljer kan du förbereda dig på mängder av pepparkakor, glögg, ostar, korvar, hantverk och hemkokta karameller.

Pampigt och mysigt på Tjolöholms slott

16-18 nov, 23-25 nov & 29 nov – 2 dec

Upplev ett Tjolöholm i vinterskrud. Julmarknaden på slottet är en av Västsveriges största och hela godset är fullt av julpynt, hantverk och mängder av delikatesser.

En person står och säljer ost.
Tjolöholms julmarknad är en av Västsveriges mest populära.Foto: Tjolöholms slott

Hallandsjul på Lilla Böslid

16-18 november

I mitten på november är det dags på Hallandsjul på Lilla Böslid. Strosa runt och botanisera bland mängder av halländska producenter och hantverkare och köp med dig både klappar och julmat hem. Njut av den härliga julstämningen och upplev en äkta gammaldags julmarknad i Halländsk stil.

Bild på ganris och kottar
Upplev en äkta halländsk julmarknad på Lilla Böslid.Foto: Hushållningssällskapet Halland

Wapnö Julmässa

22-25 nov & 30 nov – 2 dec

I slutet av november är det dags för julmässa på Wapnö. Hela gården andas julstämning med tända marschaller, julgranar, levande eldar, upplysta fönster, julsånger och julens alla dofter. I Wapnö Magasin möter du en del av landets skickligaste hantverkare och runt om på gården finns mängder av lokala matproducenter.

Snön har lagt sig utanför Wapnö och det är skymning.
Wapnö julmässa är en populär marknad med många hantverkare och matproducenter.Foto: Wapnö

Jul på Johnssons gård

Den 24 november är det Jul på Johnssons gård. Handla julklappar, njut av god fika, köp julens blommor och strosa runt på gården och känn den härliga stämningen. Alla företag på gården har såklart öppet och dagen till ära får de även sällskap av en mängd gäster som säljer alltifrån smycken, fårskinn, kläder och närproducerad mat.

Julmarknad på Varbergs fästning

2 dec

Inled julen med ett juldopp vid Kallbadhuset för att sedan följa julsångerna upp mot museet. Där finns julens goda smaker till försäljning och runt om i museet sitter hantverkare och jobbar och säljer sina välgjorda alster.

Bild på en snötäckt fästning
Julmarknad på Varbergs FästningFoto: Charlotta Sandelin

Julmarknad i Gamla stan i Falkenberg

Söndagen den 2:a December väcks julmarknaden i Gamla stan i Falkenberg återigen till liv, klockan 13.00 öppnas dörrarna till RIAN designmuseum och Hembygdsmuseet med fri entré. Här blandas slöjd och design med formgivning, konsthantverk, julig fika och goa möten.

Julmarknad på Lilla Hansagården

8 dec

Strax söder om Falkenberg ligger Lilla Hansagården och andra lördagen i december är det dags för julmarknad. Här hittar du sill, grönkål, glögg, godis, ostar, hantverk, korvar och mycket mer. Och om du inte hunnit köpa julgran eller julkrans är detta ett ypperligt tillfälle för det. Och självklart kommer jultomten på besök.

Gammaldags jul i Äskhults by

8-9 dec

Upplev en gammaldags jul i Äskhults by. Gårdstomten finns på plats för att träffa barnen och ta emot önskelistan och i Bengts kaffestuga kan du värma dig med glögg, kaffe, hemmagjord risgrynsgröt och skinksmörgås.

En gråklädd gårdstomte med röd toppluva går längs de gamla ladubyggnaderna.
Upplev en gammaldags julmarknad i mysiga Äskhult.Foto: Äskhults by

Jul på Öströö Fårfarm

16 dec

På Öströö fårfarm är julstämningen hög och ligger det snö på marken kan du åka häst och släde. Säg hej till tomten eller passa på att pyssla lite med nissarna innan du njuter av pepparkakor och glögg och ladugården.

Bild på en familj som åker häst och vagn i snön.
På Öströö Fårfarm är julstämningen hög.Foto: Öströö Fårfarm

Dela artikeln med en vän.

Pin på pinterest
😐 Vi hittar inte fler artiklar
😖 Något gick fel