Välkommen till Halland i Skördetid

Gårdsbutiker

I Halland kan du hitta allt ifrån världens minsta och mest öppna grönsakshandel till den mest färgsprakande och välfyllda gårdsbutik i modern tid. Välkommen att upptäcka våra olika samlingspunkter där var och ens egna och grannarnas produkter kan köpas med hem. PS! Kolla upp aktuella öppettider på varje länk.


Ät & Fika

Tänk att det finns så många duktiga mathantverkare som värnar om chansen att tillaga nyskördade grönsaker i Halland. Bagare som vill baka på mjölet från lantbrukaren runt knuten. Kockar som vill förädla köttet från djuren som strövat på närliggande marker. Eller bjuda på fisk som tagits upp ur sjöar och hav på nära håll. Här är några av dem. PS! Kolla upp aktuella öppettider på varje länk.


Evenemang 2018

Visste du att i Halland lever man längre än i övriga Sverige?! Kanske beror det på att vi är bra på att fira tillsammans?! Vi är flitiga på varsitt håll, var och en måste vara bra på sitt. Men när tillfälle ges, som i skördetid, då samlar vi ihop bygden och har roligt tillsammans. Då är alla välkomna hem till var och en av oss och till våra gemensamma festligheter!


Aktiviteter 2018

Vill du på riktigt uppleva sensommar och tidig höst i Halland? Då ska du göra det genom att möta och umgås med någon av oss som valt att ägna våra liv åt livsmedelsproduktion eller mathantverk. Här kommer vi att fylla på med aktiviteter, kurser och matvandringar som vill få dig att säga "Aha", "Aah" och Wow!


Smultronställen

Du vet direkt när du hittat en plats som kommer fastna på näthinnan och i ditt bröst för lång tid framöver. Du vet att du kommer minnas dofterna, vyerna, känslan under fötterna när du promenerar. De där platserna, som just i skördetid är alldeles naturligt perfekta, vill vi visa dig. Häng med!