Den här hemsidan använder cookies för att förbättra surfupplevelsen för dig som besökare. Läs mer.

Kuliss Farmers Market

Från Nashvillestämning till halländsk vinskörd

flag
 • flag
  Utanför den gråa ladan på Strömma sitter flera personer och fikar.

  1. Strömma Farmlodge

  Strömma är något alldeles extra. Mitt ute på landet ligget denna idyll där du kan dricka finfin saft och lemonad och fika hembakat som påminner om barndomssomrar på landet. Njut av den vackra naturen, botanisera bland roliga second hand-fynd eller köp med dig något från den mysiga inredningsbutiken. På lördagar är det melodikryss och flera gånger per år bjuds det in till musikevent, marknader och andra härliga grejer.

   

  Bild på lila blommor.

  2. Sjööarvs Gård

  Sjööarvs gård ligger i utkanten av Åkulla bokskogars naturreservat mellan Dagsås och Högryd. Här drivs ett småskaligt jord- och skogsbruk med ekologisk köttproduktion som huvudsaklig inriktning.  Här erbjuds också möjligheten att själv plocka blommor i de vackra hagarna med bland annat orkidéer, nattviol och blåsippa.

  Två får står på en äng och kollar in i kameran. I bakgrunden åker ett turist-tåg som dras av en traktor.

  3. Öströö Fårfarm

  Mitt i den vackra bokskogen i Tvååker ligger Öströö Fårfarm. Gården har anor från 1300-talet men är idag en modern fårfarm med ekologisk fåruppfödning. I köttboden kan du strosa omkring och njuta av alla smaker och dofter: korvar, patéer, lammkött, nykokt marmelad, kryddblandningar och hembakta skorpor. I den lilla röda stugan bredvid hittar du ulliga och värmande saker i fårskinn och på farmen finns också brännvinskällaren från 1700-talet där det serveras mat och kaffe. I café Fårhagen får du korgen fylld med smörgåsar, hembakat kaffebröd och ekologiskt kaffe som du kan ta med ut på guidad lammsafari bland skuttande lamm och lurviga kossor.

  Översiktsbild över vinodlingarna

  4. Ästad Vingård

  Ästad är Hallands stösta vingård och matglädje och förstklassigt vin är några av grundpelarna. Rätternas skapas på bara svenska råvaror och de får gärna vara handplockade från odlare i trakten. Menyerna växlar mellan årstiderna och tillagas omsorgsfullt på säsongens bästa råvaror. Vingården består av 4 hektar där vinstockarna står i vackra rader på en solig sluttning. Ästad Vingård coachas av Lars Torstensson som är en av världens främsta vinmakare med flera internationella utmärkelser. Här finns också Ästads egna butik med inriktning på det goda i livet, mat, vin och spa. Välkommen till idyllen där rustik elegans och jordnära njutning finns med i allt

  Dela med en vän

  Äventyr upplevs bäst tillsammans med någon du gillar.

  Dela i Messenger
  Pin på Pinterest