Cykel och vandring

Vi har stigarna du drömmer om och naturen du vill upptäcka. Snöra på dig vandringskängorna eller hoppa upp på mountainbiken och ge dig ut i skogen. Vi har också finfina landsvägar för racercykling och Kattegattleden sträcker sig längs hela Hallandskusten.

Meet a local

Mikael Djupsjöbacka

Kommer snart
  • Allt
Lokala tips

Sveriges cykelhistoria börjar i Halland

I Halland finns inte bara Sveriges första nationella cykelled, Kattegattleden. I över hundra år har Halland dessutom varit navet för Svensk cykeltillverkning. Med en övertygelse om att alla Svenskar skulle ha råd att färdas kungligt startade Birger Svensson Svenska Cykeldepoten i Varberg 1908. Den lilla cykelfirman växte sig allt större och när det senare blev Monark var det en av Europas största tillverkare av cyklar, mopeder och motorcyklar. 1939 tillverkades cirka 1000 tvåhjulingar per dag i fabriken i Varberg.

Bild på Lisa Söderholm
Lokala tips

Kattegattleden längs Sveriges västkust

Cykla genom fiskelägen och mysiga städer. Stanna till vid gårdsbutiker, caféer och konstateljéer. Duka upp fikakorgen på någon av Sveriges finaste sandstränder, eller välj en lite mer avskild badvik. Kattegattleden bjuder på 37 mil havsnära cykling i fantastisk miljö - från Helsingborg i söder till Göteborg i norr. Vackra åkrar varvas med vidsträckt utsikt över havet och överallt längs leden hittar du sköna utflyktsmål, fina vyer och spännande sevärdheter.

Bild på Lisa Söderholm