Matupplevelser

I Halland är det enkelt att hitta bra mat. Ost, mjölk, kött, grönsaker och bröd tillverkas och odlas med kärlek, omtanke och passion. Gårdsbutiker med ekologiska grönsaker blandas med lokala surdegsbagerier, prisbelönta restauranger och caféer där bara det bästa är gott nog.

Lisa Lemke står och rör i en röd gjutjärnsgryta
Meet a local

Lisa Lemke

Jag älskar när det kommer nya vänner till oss, och jag får ta med dem runt till mina smultronställen här i trakten. Visa dem allt det jag älskar med att bo här i Falkenberg och Halland, och få se genom deras ögon just hur magiskt här är. Aldrig är jag så stolt Falkenbergare som då.

Kommer snart
  • Allt
Happening

Jul på Öströö Fårfarm

På Öströö fårfarm är julstämning inte någon bristvara. Här kan du både pyssla med nissarna och hälsa på tomten. Är det snö kan du prova att åka häst och släde och finns inte snön så blir det häst och vagn istället. I ateljén och den lilla röda stugan säljs hantverk och i köttboden kan du passa på att köpa julmaten. När hungern börjar sätta in kan du njuta av glögg och pepparkakor i ladugården, eller varför inte ta en nygrillad hamburgare istället.

Bild på Lisa Söderholm
Happening

Wapnö julmässa

På wapnö julmässa finns hantverkare av alla de slag och matboden är fylld med julens delikatesser. Hela gården andas julstämning med tända marschaller, julgranar, levande eldar, upplysta fönster, julsånger och julens alla dofter. I Wapnö Magasin möter du en del av landets skickligaste hantverkare. Det julpyntade korsvirkesmagasinet är fylld med bruks – och prydnadsföremål som vittnar om ett unikt hantverkskunnande från både nya och gamla utställare.

Bild på Lisa Söderholm
Lokala tips

Borgmästargården prisat av White Guide

White Guide har sagt sitt och caféet Borgmästargården i Falkenberg är årets stjärnskott! Med stort engagemang, glädje och kunskap drivs nu caféet i samma anda och Borgmästargården har på rekordtid blivit ett av Sveriges bästa caféer. Bullar, bakverk och kakor bakas med lokala råvaror efter säsong och utbudet varierar från dag till dag. Borgmästargården är väl värt ett besök om du har vägarna förbi eller känner för en välinvesterad omväg.

Bild på Lisa Söderholm