Strand & kust

Det är något särskilt med havet. Ibland vilt och stormande och ibland helt stilla. Precis som mixen av kustlivet. Surf, adrenalin, musik, fest och action blandat med vidsträckta stränder, avkoppling, lugn och långa promenader när solen är på väg ner i havet.

Kristin står vid en badbrygga. Vädret är grått och hon har en blå badkappa på sig.
Meet a local

Kristin Lagerqvist

Kristin Lagerqvist tillbringade sin barndoms somrar i Varberg och när hon var runt 20 bestämde hon sig slutligen för att flytta hit.

Läs om Kristin Lagerqvist
  • Allt
Lokala tips

Tre havsnära spa

Upplev lugnet, njutningen och lyxen - långt ifrån den stressiga vardagen. I Halland har vi en lång historia av hälsa och välmående och längs Hallandskusten ligger några av Sveriges bästa spahotell. Redan i mitten av 1900-talet öppnade de första hotellen vid havet och redan då låg fokus på avkoppling, hälsa och havets lugnande kraft. Unna dig en helg utan måsten och koppla av med lyx i fantastisk miljö, med Kattegatt utanför fönstret.

Bild på Lisa Söderholm
Lokala tips

200 år av spahistoria i Varberg

Redan i början av 1800-talet började man med havsbad i Varberg. Det första kallbadhuset började byggas 1864 men förstördes i en storm ett par år senare. Förlagan till dagens kallbadhus stod klart 1886 och än idag används det mäktiga badhuset året om av kallbadare. Tidigt fanns en övertygelse om att sol, frisk luft och salta bad hade stor betydelse för hälsan och det var ingen slump att läkaren Johan Severin Almer valde Apelviken som plats då han skulle öppna ett Kustsanatorie. Mer än 100 år senare är nu sanatoriet istället Varbergs Kusthotell där människor kommer för att njuta av stillheten, miljön och den vackra anläggningen.

Bild på Lisa Söderholm