En person sitter på en brygga och knäpper på sig en wakeboard.

Surf

Håret är saltstänkt och musklerna ömmar skönt efter en dag på brädan. Dofterna från grillen blandas med toner av skön musik. Njut av solens sista strålar på en uteservering vid stranden eller häng med härliga människor på en klippa med utsikt över havet. Surf är inget intresse - det är en livsstil.

Foto: Emmi Holmer
Ett kompisgäng står på en klippa och kollar på en vän som åker wakeboard.

Åk wakeboard i ett stenbrott

Strax väster om Grötviks idylliska småbåtshamn ligger Halmstad Wakepark. Det gamla stenbrottet har nu bytt skepnad och är idag en av Sveriges få kabelparker för wakeboard. Testa för första gången, åk på egen hand eller duka upp fikakorgen på klipporna vid stenbrottet och kolla på alla andra som åker.

En bild på ett hav är bakgrund och på den står det Namasea.

Surfa med Namasea

Att surfa kan vara det roligaste som finns och Namasea erbjuder surflektioner som passar alla. Oavsett om du vill testa stå på en bräda för fösta gången, eller om du bara vill finslipa lite på tekniken för att sen ge dig ut på egen hand. Lektionerna på Namases håller såklart internationell standard och teori, feedback och teknik blandas med massor av surf.

Bild på en person som hoppas med wakeboarden.

Vallgraven Varberg Wake Park

Precis utanför Varbergs fästningen med anor från medeltiden går det åka wakeboard hela sommaren. I Vallgraven nedanför klippan Wardberg finns en av Sveriges få kabelparker för wakeboard och det finns både rails och kickar för den som vill utmana sig ytterligare.

Ett leende barn drar upp en surfbräda ur vattnet och runt omkring står massa människor och hejar.

Nordens största surfbutik

I över 30 år har Surfers Paradise försett surfare med rätt utrustning och med sina 600 kvadratmeter är det nordens största surfbutik. Här finns allt du kan tänkas behöva för att komma ut i vågorna och den kunniga personalen brinner såklart också för vattensporter och är ofta ute på havet för att testa de senaste brädorna, bästa våtdräkterna, moderna tillbehör och nya kites.

Johns Place - a place by the sea

Mitt på Apelvikens strand ligger restaurangen Johns Place. Här tillagas maten över öppen eld och menyerna är säsongsbaserade så råvarorna tas tillvara när de är som allra bäst. På sommaren bjuder terrassen in till härligt häng och brasan värmer gott när vinden viner utanför fönstret.

En person kör vindsurf på ett stormigt hav.

Surfa hur du vill i Halland

Oavsett om du vill ut i vågorna och surfa, fånga vinden med en kite, paddla på lugnt vatten med en Sup eller vindsurfa på ett stormande hav så finns det bra spots längs hela Hallandskusten. Så det är bara bestämma dig för vilken surfstil du vill testa, ta brädan under armen och ge dig ut i vågorna.

Tre personer är långt ute på havet och mot himlen syns deras kites.

Lär sig surfa med Kite Kalle

Lär dig surfa med någon som kan. Kite Kalle erbjuder kurser inom kite-surf, stand up paddleboard och vågsurf. Säkerheten är i fokus även om det såklart också blir mängder av fart och adrenalin. I butiken på Stationsgatan i Halmstad hittar du allt du behöver för surf och bad, så kom dit och inspireras eller köp det du behöver för att ge dig ut i vågorna.

Uteserveringen på Brittas restaurang är full. Flera cyklar står parkerade utanför och solen är på väg ner i havet.

Mat och musik på verandan vid havet

Alldeles vid Aplevikens strand ligger Brittas Strandveranda. Surdegspizza, burgare och annat gott serveras på den härliga verandan med utsikt över havet och Brittas är en skön mix av mat, musik och goda drycker.

Två personer står upp och paddlar med solnedgången i ryggen.

Testa Stand up Paddle board

Enklare än vågsurf, lugnare än Kitesurf och en annan dimension jämfört med att paddla kanot. Stand Up Paddleboard tar världen med storm och det är inte svårt att förstår varför. Den stabila brädan gör sig lika bra i blåst som när vinden har mojnat och det behövs inte mycket förberedelser för att få en mäktig naturupplevelse på vattnet.

Dela med en vän

Dela artikeln med en vän.

Pin på pinterest